Waarom de MeerMama blog?

Een hoofd dat overloopt van inspiratie.. maar ik had tot voor kort geen idee wat ik ermee moest! Ik ben zelf fan van diverse blogs en begrijp niet waarom ik zelf nooit eerder deze stap heb genomen. Schrijven deed ik veel voor mijn studie (hbo Communicatie) en doe ik nog steeds met plezier voor mijn werk. Waarom dan niet voor mezelf? Waarom niet schrijven over alles wat mij bezighoudt zonder verplichtingen, woordenaantallen en geforceerde onderwerpen. Ik ga bloggen!

Ik ben een tikkeltje druk en een chaotisch persoontje en dat vooral in mijn hoofd. Met elk woord op papier (scherm, oid.) raakt mijn hoofd een stukje leger. Van schrijven word ik kalm en ik hoop jou te inspireren of te helpen met mijn verhalen. Zoals de naam van deze blog al doet vermoeden, zal ik veel delen over het (jonge) moederschap vanuit mijn perspectief.

Met jong moeder zijn heb ik het niet over een tienermoeder/tienerzwangerschap. ‘Jong’ is een nogal breed begrip en een ieder zal daar zijn/haar eigen invulling aan geven. Op mijn 22e had ik het grote geluk om zwanger te mogen worden en te bevallen van onze kerngezonde dochter Lena. Mijn vriend was op dat moment 30. Op dit moment zijn we 23 en 31 en zo verschrikkelijk trots op onze kleine. Ik lees veel over het moederschap en er zijn weinig dingen die ik niet interessant vind op dat gebied. Wél mis ik soms informatie en herkenbaarheid. Daarom schrijf ik over de combinatie moederschap, werken en jong zijn. Houdt je leven op als je een kind krijgt!? No f*cking way, mijn leven is nog nooit zo mooi geweest.

IMG_20180405_155229_982

13 gedachten over “Waarom de MeerMama blog?”

 1. MeeerMama, wat een geweldige blognaam!! En wat een geweldig goed idee!
  Ik denk dat je een voorbeeld zal zijn voor veel jonge moeders. Megatrots op hoe jij je bruisende leven weet te combineren met zo’n lieve kleine meid! Succes met dit avontuur en ik zal met veel plezier je blogs gaan lezen!
  Liefs!💛

 2. Hoi! Wat leuk om een kijkje te mogen nemen in jouw leven als jonge moeder. Zelf ben ik ook jong moeder. Ik was net 23 toen onze zoon Joas werd geboren. Inmiddels wordt hij over 2 weken alweer 1! Ik merkte zelf dat sommige mensen er veel vooroordelen over hadden, het jong ouderschap. Ervaarde jij dat ook zo? Lieve groetjes, Simone

  1. Hoi Simone, bedankt voor je leuke reactie! 1 jaar.. kan ik me nog niet voorstellen 😮 Het klinkt echt heel erg herkenbaar ja. Gelukkig kunnen we (de meeste denk ik) zo van de baan vegen! Liefs, Merel

 3. MeerMama, lieverd je bent nog meer mama dan ik had durven dromen. Mooi, moedig, zorgzaam en niet geforceerd eenzijdig met onze Lena bezig.
  Wat een prachtige start van deze blog. Ik ben trots op jullie, ik als mama en als oma. Maar ook trots op je tekst, het mooie verwoorden van wat je bezighoudt en wat een kind in je leven wel ook juist niet doet veranderen. Het wonder van moeder worden kan jou ook blijkbaar vleugels geven op veler vlak. Natuurlijk ben jij voor mij de eerste blogger, die ik ga volgen. Top meissie👍🏻❤️
  XMam

 4. Super geschreven lieve Mama Meer! Heel stoer dat je dit avontuur aangaat. Lekker schrijven, doen waar je goed in bent. Veel succes en plezier en uiteraard heb je er een trouwe volger bij! ❤️
  Liefs, Sara

 5. Super trots was en ben ik op mijn 1e, 2e en derde kindje. Wat ik voelde op het moment dat ik hoorde dat ik opa zou worden van Lena, staat gelijk aan het moment van de geboorte van alle 3 mijn kinderen.
  Inmiddels volwassen ben je nu Merel, veel verder, sterker en onafhankelijker dan ik ooit had durven dromen.
  Ik ga je blog volgen want niets wil ik missen van de belevenissen van jou en Wout samen met Lena.

  Dikke kus. Pap

Geef een reactie