Ik word moeder! Wat verwachtte ik?

Ik word moeder - wat verwachtte ik?

Ik word moeder - wat verwachtte ik?

Eind juni 2017 staarden Wout en ik naar een positieve zwangerschapstest. Tijdens het koken. Ha ha. Wat ik als eerste dacht? Geen idee. Misschien had je nu het meest zoetsappige verhaal ever willen lezen, maar dat is niet hoe het ging.

In de 1 à 2 weken daarvoor heb ik aan alles gevoeld dat het zo was. De test was meer een soort bewijs en bevestiging. Maar WHUT worden we nu echt ouders?! Word ik moeder?! Wat nu?? Volgens mij heb ik ook iets in die trant ingetikt op Google. Vervolgens heb ik gelijk het boek ‘Buskruit met muisjes‘ van o.a. Nina Veeneman-Dietz besteld, waar ik overigens veel baat bij heb (gehad).

Ondanks dat ik mij veel heb ingelezen in het begin van mijn zwangerschap en in de periode daarvoor, had ik weinig echte verwachtingen. Ik ben een vrij nuchter persoon dus ik ging er vrij open in. Misschien komt het ook omdat je vooral bezig bent met de praktische zaken en het voorbereiden op de bevalling. En daarbij.. je kunt je gewoon echt geen voorstelling maken bij het krijgen van een eerste kindje. Je hoort alle clichés, je hoort iedereen praten over slapeloze nachten en onvoorwaardelijke liefde, maar daar kon ik me vooraf geen voorstelling bij maken. Nu wel? Ja, en alle clichés zijn waar.

Ik denk dat dat heel anders zou zijn bij een tweede (of derde, vierde, vijfde?) kindje. Heb jij daar ervaring mee?

Geef een reactie