Favo baby musthaves (0-3 maanden)

Baby Lena in box

Baby Lena in box

Ik ben inmiddels meer dan 5 maanden moeder en Lena heeft in haar korte leventje al heel wat spullen gebruikt. Tijdens mijn zwangerschap vond ik het heel fijn om te zien en te lezen wat andere moeders echt onmisbaar vonden in hun prille moederschap. Iedereen ervaart het anders en daarom deel ik graag mijn top 5 favoriete baby-musthaves met een kleintje van 0-3 maanden.

1. Speen

Het kostte wat tijd en geduld voordat we de juiste speen hadden gevonden.. maar oh wat waren we blij met elke minuut dat onze kleine de speen in haar mond hield tijdens haar huilbuien. Wat een verlichting. Van tevoren dacht ik dat het misschien beter was om

geen speen te gebruiken. Daar ben ik op teruggekomen! Ook de lactatiekundige waar ik op consult ben geweest raadde het zeker niet af. Een voorwaarde was wel dat de borstvoeding goed op gang moest zijn. Slecht voor het gebit van de baby kan het nog niet zijn, aangezien de eerste jaren de melktanden doorkomen.

Difrax speen newborn natural

Welke merken spenen heeft Lena gebruikt?
Bibi, Difrax (natural) en Natursutten (Vlinder-Kers) . In eerste instantie pakte Lena Bibi-speen en de Difrax speen helemaal niet. Ik ging op zoek naar een ander en ik las veel goede verhalen over de Natursutten spenen die van natuurlijk rubber zijn gemaakt. Deze werkte! Na twee maanden spuugde ze deze speen toch ook iedere keer weer uit en heb ik de Difrax speen weer geprobeerd. Sindsdien is dat haar favoriete speentje! Wij hebben de natural versie gekocht i.v.m. de combinatie met borstvoeding. Deze speen heeft een ‘natuurlijke’ tepelvorm.

 

2. Draagzak / draagdoek

Zeker in de eerste twee maanden had Lena veel last van krampjes. De enige manier om haar rustig te krijgen was lopend, wiegend of in de kinderwagen. Ik was fysiek nog niet in staat om haar uren te tillen en de hele dag door rondjes lopen met de kinderwagen was ook geen optie. Gelukkig had ik een draagdoek van Babylonia in huis. Lena werd hier heel rustig van en totale paniek veranderde in een heel zoet slapen. Het was ook een stuk minder zwaar voor mij: ideaal! Daarbij had ik eindelijk de tijd om iets in huis te doen. Want zelfs de vaatwasser uitruimen is een dagtaak met een pasgeboren baby. Ik vond de draagdoek heerlijk en het knopen had ik snel onder de knie. Toch vond ik het vrij warm met een draagdoek omdat je meerdere lagen om je heen knoopt én een hele warme baby tegen je aan hebt. Omdat het zomerseizoen eraan kwam hebben wij een draagzak Nino van Kinderkraft aangeschaft (v.a. 3 maanden). Hier zijn wij heel blij mee.

3. Medela Purelan 100

Zeker de minst fancy musthave in dit rijtje, maar wel een ‘life-saver’ op het gebied van borstvoeding: de Medela PureLan 100 tepelcrème. Borstvoeding is prachtig, maar het doet pijn. Zeker in de eerste weken. Deze tepelcrème had ik gelukkig al in huis en maakte het iets draaglijker om Lena te voeden. Het is een crème die niet schadelijk is voor je baby, dus je kunt het opsmeren wanneer je wilt. Eigenlijk is het een mommy-musthave, maar deze crème heeft er wel voor gezorgd dat ik het voeden kon doorzetten. Mama blij, baby blij!

4. Babynestje

Je ziet ze tegenwoordig overal: de babynestjes. Ook ik wilde er heel graag een in huis hebben en ik ben heel blij met het babynestje van Jollein. Wij hadden geen wiegje dus Lena sliep de eerste weken bij ons op de kamer in haar ledikant. Het ledikant is vrij groot voor een pasgeboren baby en in het babynestje leek ze meer geborgenheid te ervaren en sliep ze daar vaak in. Wij deden het nestje in het ledikant. Daarnaast sliep ze in de eerste weken ook veel in het babynestje bij ons in bed. Zo konden wij haar ’s nachts troosten terwijl we zelf ook wat rust pakte in bed. Het babynestje is licht en sleep je overal mee naartoe. Het grootste voordeel vind ik dat je baby veilig ligt en niet van je bed of bank kan afvallen als je even de andere kant op kijkt. Dit geldt natuurlijk wel alleen voor een pasgeboren baby.

5. Kinderwagen

Kinderwagen Joolz DayDe kinderwagen kan ook écht niet ontbreken in deze top 5 favoriete baby-musthaves. Ik heb wat afgewandeld in de eerste drie maanden! Ik vond het heerlijk om met de kleine te genieten van de buitenlucht én ze sliep in die periode (bijna) altijd in de wagen. Op het moment dat ik de deur achter me dicht trok was ze al in diepe slaap. Ook als ze 2 minuten daarvoor nog in totale paniek aan het huilen was. Als wij haar ’s avonds echt niet stil kregen ging een van ons een rondje wandelen om haar rustig te krijgen. Nog steeds maken wij dagelijks met plezier gebruik van de Joolz Day kinderwagen.

 

Er zijn nog veel meer andere baby-musthaves waar ik heel blij mee ben, maar dit is toch echt mijn top 5 met een baby van 0-3 maanden oud. Wat zijn jouw favoriete baby-musthaves?

Geef een reactie