Favo zwangerschap musthaves

6 maanden zwanger

9 maanden, 40 weken (39,5 in mijn geval). Duurt lang! Zwanger zijn is heerlijk, maar soms ook heel onhandig en zwaar. Er zijn gelukkig veel producten die het wat draaglijker (letterlijk en figuurlijk) maken.

Zwangerschapsbroeken
Voordat ik zwanger werd had ik geen idee hoe zwangerschapskleding eruit zag. Ik knapte op een gegeven moment uit elke broek (zie foto ha ha) dus vond ik het tijd voor een zwangerschapsbroek. Toen ik voor het eerst een zwangerschapsbroek aandeed was ik gelijk verkocht: wat heerlijk! De rand van de broek valt onder je buik, daaraan vast zit meestal een elastische band die je over je buik heen kan trekken. De band wordt wel steeds kleiner, of was het toch mijn buik die groter werd 😉 ? Je kunt ook skinny jeans aandoen die onder je buik dicht kunnen, of wat lossere, lage broeken. Maar aangezien (in mijn geval) álles groter werd, was dat al snel niet comfortabel meer.,

zwanger

Een bad
Rugpijn, rusteloze benen.. even ontspannen in bad vond ik heerlijk. Zeker tijdens de herfst- en wintermaanden zat ik er bijna dagelijks in. Uiteraard nam ik niet zo’n heet bad als ik normaal gesproken doe, maar zette ik de temperatuur netjes op 38 graden. Te lang in een heet bad zitten met een baby in je buik kan namelijk een negatieve invloed hebben op de bloedtoevoer naar je kindje. Ik was altijd al een ‘badmens’, maar ik zat er vaker dan ooit in tijdens mijn zwangerschap!

Voedingskussen
Ineens is daar die buik! Fantastisch, maar ook heel onhandig als je lekker wilt slapen. Ik vind het heerlijk om op mijn buik te slapen en heb dat ook nog vrij lang volgehouden. Je wordt een beetje gedwongen om op je zij te slapen. Dan is het ideaal om met een voedingskussen te slapen. Ik kon niet zonder! Mijn vriend kan dat overigens beamen.. op een gegeven moment lagen er twee voedingskussens in bed..

Voedingskussen Hema

0.0 bier
Waarschijnlijk zullen de meeste van jullie alcoholvrij bier echt niet als een musthave tijdens de zwangerschap zien, maar ik wel! Ik vond het af en toe wel vervelend dat ik niet lekker een wijntje of biertje kon meedrinken op het terras of tijdens het kerstdiner, of alle andere fijne momenten met vrienden en familie. Gelukkig is er op bijna ieder feestje tegenwoordig wel 0.0 bier in huis! Top! In de horeca kijken ze er gelukkig ook niet meer raar van op als je ernaar vraagt én het smaakt prima. Zeker als je al een aantal maanden geen ‘echt’ biertje meer hebt gedronken is het goed te doen. Ik merkte wel dat ik soms de behoefte had om iedereen het 0.0 teken te laten zien. Een zwangere buik en dan zo’n groen flesje in je hand staat toch een beetje vreemd.

Tot slot.. Een man die je veters strikt is onmisbaar!

1 gedachte over “Favo zwangerschap musthaves”

Geef een reactie