Wanneer weet je of je kinderen wilt?

De een weet al van jongs af aan: ik wil moeder/ vader worden. De ander is zwaar ‘anti’-kids en moet er niets van hebben. Maar veel mensen hebben ook geen idee. Ik hoorde altijd: er komt een moment dat je zeker weet dat de tijd daar is, dat je klaar bent om een kindje te krijgen. Hadden wij dat ook?

Ik was zo’n meisje die altijd al riep: ik wil jong moeder worden, lijkt me heerlijk. Totaal onwetend en nog geen idee met wie dat dan zou moeten gebeuren. Flash forward naar mijn huidige relatie. Want met wie ik ooit kinderen hoopte te krijgen was voor mij al vrij snel duidelijk. Wij bespraken onze toekomstbeelden regelmatig en zaten gelukkig op één lijn. Het leek ons heerlijk om samen te wonen, met kattenvriendjes én hopelijk ooit ook met kinderen. Ik studeerde nog, we woonden in een klein appartementje dus het was verre van ideaal om kinderen te krijgen. Daarnaast hadden we nu alle tijd om samen te genieten.

En toen was daar een diploma, een baan én een koophuis met genoeg slaapkamers. Er was voor ons geen reden meer om te wachten. De wens was zo groot. We hadden geen behoefte aan verre reizen of wekenlang feesten. Ik zal het moment nooit vergeten dat we in een ultiem rustige omgeving buiten liepen en elkaar aankeken en besloten: let’s fucking do this!

Dat was voor mij inderdaad het moment waarop ik wist dat ik er klaar voor was. Of dacht klaar voor te zijn, want je hebt geen idee waar je aan begint. Hoe was dat bij jou?

1 gedachte over “Wanneer weet je of je kinderen wilt?”

Geef een reactie