Help! De eerste 3 maanden zwangerschap

Het is al even geleden maar ik kan het me nog goed herinneren: de eerste drie maanden van mijn zwangerschap. Moe, misselijk en gespannen, dat zijn de woorden waar het allemaal om draaide. Lees verder en ontdek hoe ik mij door die drie maanden heen heb geworsteld. Tips gegarandeerd!

De eerste weken waren voor ons extra spannend. Het was onze eerste zwangerschap en we hadden geen idee waar we aan begonnen waren. Daarnaast kregen we tijdens de allereerste echo te horen dat er iets niet helemaal goed was. Ons kindje zou volgens de berekeningen 8 weken moeten zijn, maar toen nog ‘het’ was te klein. We moesten na 2 weken terugkomen. Wij hadden allebei niet het gevoel dat het mis was. Ik had allerlei zwangerschapskwalen en die namen de weken erna alleen maar toe. We waren dan ook ontzettend opgelucht toen we bij de tweede echo het hartje konden horen kloppen. De berekeningen waren fout en het kindje was gegroeid!

Misselijk, moe, misselijk, misselijk!!

We hadden eigenlijk niet anders verwacht. Ik was namelijk al wekenlang kotsmisselijk. Dat gaf mij gek genoeg wel een goed gevoel: er gebeurt echt iets in mijn lichaam. Ik werd elke dag wakker van de misselijkheid en ik moest veel overgeven ’s ochtends. Soms hing ik met mijn jas aan nog boven de wc, fietste ik vervolgens met een lege maag naar mijn werk en probeerde de dag uit te zitten. Ik ben een echte koffiedrinker maar ik kon het niet eens meer ruiken! Ik had geen idee wat me overkwam in die weken. Ik was net begonnen aan mijn nieuwe baan, had veel moeite met nieuwe informatie opslaan en ik moest ondertussen ook nog een goede indruk achterlaten. Knap lastig als je amper kan praten van de misselijkheid. Na een werkdag ging ik direct naar bed, probeerde soms nog wat avondeten naar binnen te werken en sliep weer door tot de volgende ochtend. Ik ervoer een moeheid die ik nooit eerder had meegemaakt. Al je energie gaat naar het maken van je kindje. Zo gek! Ik had daarnaast allerlei dingen geprobeerd om van de misselijkheid af te komen: gemberthee, gembercapsules, wel eten, niet eten. Niets hielp. Ik besloot de dokter te bellen. Iets wat ik veel eerder had moeten doen. Ik kreeg een medicijn voorgeschreven dat niet schadelijk was voor het kindje:
Emesafene . 1 Tabletje voor het slapengaan en de misselijkheid werd direct minder. Na 16 weken was het ineens helemaal over. Yes!

Groot geheim

De eerste 3 maanden waren super spannend omdat alleen wij wisten van onze zwangerschap. Terwijl het bij mij continu door mijn hoofd ging, had mijn omgeving geen idee wat er aan de hand was. Ik voelde me soms gewoon zó schuldig omdat ik iedereen aan het voorliegen was. Omdat ik nogal van een wijntje en biertje houd en we wekelijks op het terras te vinden waren, moest ik daar iets op verzinnen. Het werd een ‘alcoholvrije maand’! Ik kon het geheim niet bewaren voor mijn beste vriendin, en dat bleek achteraf ook heel fijn. Zij kon het spelletje mooi meespelen. Maar ik kon niet wachten om het aan iedereen te vertellen. Het was voor ons écht aftellen naar de 12 weken echo. Toen die goed bleek te zijn hebben wij zo snel mogelijk onze families ingelicht en vervolgens onze beste vrienden en vriendinnen. Eindelijk! Ik voelde me zo veel beter!

Hoe heb jij de eerste 3 maanden zwangerschap ervaren?

Geef een reactie